Tornéspel Visingsö

Tornespel.jpg

Tonering med riddare, gycklare, musiker och medeltida marknad och mycket mer! Kliv av färjan, följ jublet från publiken och dofterna från marknaden. Med Visingsborg och den stora ekskogen som kuliss hälsar vi dig varmt välkommen till Visingsö Tornerspel 2018. Här har klockan vridits tillbaka till medeltid.


Under en helg i augusti återspeglas Visingsös storhetstid under medeltiden genom ett Tornerspel med ekskogen och Visingsborg som kuliss. Möt de färgsprakande tappra riddarna med deras snabba hästar. De möts man mot man med sänkta lansar och höjda sköldar de kämpar för ära, berömmelse och de fagra möerna. I ett kämparslag och i en tornering som du sent ska glömma!


På medeltidsmarknaden som finns i anslutning till tornerspelsområdet kan du finna allt från helstektgris, till brända mandlar, smycken, läder, kläder, smeder, hantverkare, vapen och mycket mer. Känn dofterna och dröm dig bort till en svunnen tid. 


Pröva på pilbågsskytte och yxkastning. Lär dig hur man gör en ringbrynja eller varför inte låta barnen pröva på ponnyridning. Låt dig underhållas av gycklarna Knaster och Knas som utför de mest halsbrytande och farliga trick med allt från eldslukning till jonglering i deras spännande gycklarshow.
Lyssna på musikanterna i denna härliga atmosfär.
 
Välkomna till en fullspäckad och spännande helg på kungarnas Visingsö!