I närområdet

Om suget efter att lämna anläggningen trots allt skulle infinna sig finns här också en buffé med saker att hitta på. Borgholms slottsruiner eller någon av öns välkända fyrar är populära mål för dagsutflykter. Annars kanske en guidad vandring, eller promenad eller joggingtur längs stranden faller dig på läppen? Och du! Två av öns bästa golfbanor finns inom gångavstånd.

Solliden

Sollidens slott är Kungafamiljens sommarparadis sedan generationer tillbaka. När du besöker slottsparken förstår du snart varför, här kombineras frodighet och grönska med vindlande gångar och spännande historier.

Slottsruinen

Borgholms Slott ”Nordens skönaste ruin” hör till de byggnadsverk som väl knappast lämnar någon besökare oberörd. Dess storlek är överväldigande och läget fascinerande. Sällan har natur och arkitektur smält samman till en sådan enhet som här och denna enhet blev bara ytterligare framhävd, när slottet år 1806 härjades av en stor brand och det endast blev kalkstensmurarnas nakna former kvar av all den forna härligheten.

Ölands djurpark

På Ölands Djur & Nöjespark finns det aktiviteter för hela familjen, oavsett om man söker spänning på hög nivå eller bara vill njuta av lugnet bland djuren.

Vida muséum

Museet är ca. 2000 kvm stort med två museihallar och tre konsthallar. Varje år inbjuder VIDA ett tjugotal av landets främsta silversmeder till utställningar med varierande teman. I år är temat ”Från Generation till Generation”.

Shopping

Finns i Borgholm & Hansa City i Kalmar


Ekerums konstgalleri Ekerum Konsthall,

är beläget vid Ekerum Golf & Resort mellan Färjestaden och Borgholm på Öland. Utställningsytan där är 600 kvadratmeter. Inriktningen är svensk och internationell nutida konst samt skulpturalt glas.


Sandviks kvarn

Sandviks kvarn är en av världens största väderkvarnar, och utan jämförelse Nordens största. Här kan du äta, dricka, spela minigolf, hoppa studsmatta med barnen, eller bara ta det lungt & umgås.

Edins lustgård

Edins lustgård ligger på Öland, mitt i odlings-landskapet, med åkrar och betesmarker runt omkring. Här har vi skapat vår lilla oas på en 20000 kvm stor tomt. På en tredjedel av tomten har vi anlagt vår trädgård och eftersom den är väl tilltagen så ”målar” vi med den stora penseln. Här finns färgglada rabatter, många stensatta områden, kryddträdgård, växthus, ängsmarker, fruktträdgård och dessutom vår butik där du kan köpa med dig en del av vår skaparlust i form av keramik, glas och bildkonst.

Evenemang

Här följer ett urval på evenemang i vår närhet.

Öland Spirar 12-14 maj. Det är en vårfest, kossorna släpps ut, öppethus och andra aktiviteter på hela Öland. www.olandspirar.nu.

First Aid Kit spelar i slottsruinen i Borgholm 16 juni.

Juli Kronprinsessans födelsedag 14 juli.

Cirkus Olympia besöker Ekerum 17 juli.

Augusti Per Gesslepelar i slottsruinen i Borgholm 1 augusti.

September Skördefesten 27 sep-1 okt www.skordefest.nu


Kontakt

Bokning: 0772-280 100
Reception: +46 (0)485 - 56 47 00
Besöksadress: Ekerumsvägen 31, 387 92 Borgholm
info@ekerumcamping.se

Följ oss på

Empori CMS